Nog geen beoordelingen

Omelet uit de oven met tomaat

De afgelopen tijd ben ik bezig met allerlei smaken uit mijn jeugd. De courgette taart, romige pasta, andijviestamppot en prei ovenschotel zijn al voorbij gekomen. Deze omelet uit de oven met tomaat en ui is er ook zo ééntje. Vroeger aten wij op zaterdagmiddag gebakken tomaat met ui en eieren. Ik maakte dit laatst voor de blog, alleen was het eindresultaat niet om aan te zien. Met de smaak is absoluut niks mis, dus ik zocht een alternatief.

Nu zag ik van die “omelet in een mug” voorbij komen. Een variatie om een muffin uit een mug met behulp van de magnetron. Persoonlijk ben ik niet zo fan van dit apparaat. Je kunt de kooktijd er wel enorm mee verkorten want binnen 2 minuten schijnt zo’n omeletje klaar te zijn. De oven even aanzetten kan ook en na 16 minuten kun je aanvallen. Dit geeft je ondertussen even de tijd om de keuken op te ruimen of een ander klusje te klaren. De omelet uit de oven met tomaat en ui stelde mij niet teleur. Met een grote smile op mijn gezicht heb ik het ovenschaaltje leeg geschraapt.

Welke recepten doen jou aan je jeugd denken? Wat was je lievelingsrecept van je moeder, je vader of misschien wel opa of oma? Zo zou ik heel graag nog eens de zoete Chinese tomatensoep met rijst en omelet reepjes van mijn oma eten. Ze is al jaren overleden en niemand heeft haar recept… De enige optie is zelf aan de slag gaan…

Omelet uit de oven met tomaat en ei

Omelet uit de oven

Ingrediënten

1 persoon
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 4 cherry tomaatjes of 1 kleine tomaat
  • 1 sjalotje (of andere ui)
  • flinke eetlepel verse peterselie
  • olijfolie om in te vetten
  • snufje zout en peper naar smaak

Extra nodig

  • ovenschaaltje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eitjes met de melk los.
  • Snijd de tomaatjes en sjalotje in stukjes. Hak de kruiden grof.
  • Vet het ovenschaaltje in met olijfolie. Doe de groente in het schaaltje en giet het eimengsel erover.
  • Zet 16 minuten in de oven.
Omelet uit de oven met tomaat en ei

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.