Nog geen beoordelingen

Omelet met kastanje champignons

Wil je ook meer variëren met de lunch? Heb je wel eens gedacht aan een flinke omelet met kastanje champignons? De eiwitten zorgen voor verzadiging en zo heb je minder of zelfs helemaal geen brood meer nodig. Kies je toch voor brood, neem dan ALTIJD volkoren of spelt en bij voorkeur van de bakker. Hij bakt je brood met liefde en pure ingrediënten. Volkoren brood herken je aan de eetbare sticker op de onderzijde.

Wist je dat champignons je slank maken? Ze bevatten weinig calorieën en zijn vetarm. Het hoge eiwitgehalte en voedingsvezels zorgen ervoor dat je een lekker verzadigd gevoel krijg, helemaal in combinatie met de eieren. Zo heb je in de middag minder trek om te snaaien.

De kastanje champignon heeft een licht nootachtige smaak. Persoonlijk vind ik deze veel lekkerder dan de witte champignon. Ik blus de kastanje champignons af met een scheut sojasaus, dat geeft een Aziatische twist aan de omelet.

Omelet met kastanje champignons

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • olijf- of kokosolie
  • 125 gram (bio) kastanje champignons
  • scheut Kikkoman sojasaus
  • 3 eieren
  • verse peper
  • 2 grote tomaten
  • alfalfa

Optioneel

  • verse kruiden zoals koriander
  • volkoren (spelt) brood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie.
  • Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakken. Bak de champignons in 3-4 minuten bruin. Blus af met een scheut sojasaus. Haal de champignons even uit de pan en zet pan terug op vuur met nieuw scheutje olie.
  • Kluts ondertussen de eitjes in een kom. Voeg het eimengsel toe aan de pan en laat 2 minuten stollen. Verdeel de champignons over de omelet en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten garen.
  • Snijd de tomaten in stukjes en strooi de alfalfa en verse kruiden erover.
  • Haal de omelet uit de pan, leg op een bord.
  • Serveer er eventueel stuk brood en de tomaten alfalfa salade erbij.

Linda’s Tips

  • Tip: alfalfa is ook lekker op een rijstewafel met hummus of verwerk het in een smoothie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.