5 uit 1 beoordeling

Mini noten banaan muffins

Kleine paniek hier in huize Linda. Het is zondag dus bakdag en er staat geen recept klaar. Ok, het is nu zaterdagochtend en over een uurtje of 2 komen de kinderen terug van een paar dagen kamperen met opa en oma. Waar haal ik zo snel een bakrecept vandaan? Gelukkig heb ik nog aardig wat foto’s op voorraad. Eigenlijk voldoen de foto’s van dit gezonde tussendoortje niet helemaal meer aan mijn eisen. Maar ach, het is nog vakantie en ik heb besloten om het mezelf makkelijker te maken. Goed is ook goed genoeg. Erg lastig voor de Miss Perfect, die ik ben. Het draait gelukkig om smaak en dat zit wel snor bij dit gezonde snackje.

De mini noten banaan muffins heb ik zo vaak gemaakt, dat ik ze zelfs met mijn ogen dicht de oven in kan schuiven. De nadruk ligt in dit recept op mini. Juist voor die momenten dat je zin hebt in iets lekkers en toch iets gezonds wilt eten. In een paar happen is deze mini muffin op en dat is ook precies de bedoeling. Zo kun je zonder schuldgevoel genieten van iets lekkers!

gezond tussendoortje

Mini noten banaan muffins

Ingrediënten

Aantal personen12 mini muffins
  • 60 gram medjoul dadels
  • 70 gram volkoren meel of spelt meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • flinke snuf kaneel of koek kruiden
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels walnoten of andere noten
  • 1 eetlepel olijf/kokosolie
  • 1/2 eetlepel notenolie bijvoorbeeld walnoot, gebruik anders gewoon extra van de olijf/kokosolie
  • snufje zout

Optioneel

  • 1 eetlepel pompoenpitten

Extra nodig

  • Siliconen mini muffin vorm (xenos)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de pit van de dadels en het harde kapje en snijd in kleine stukjes.
  • Zeef in een kom de meel, bakpoeder en kaneel.
  • Prak de banaan fijn en klop het eiwit los. Hak de noten grof.
  • Voeg de dadels, banaan, eiwit, noten en olijf/notenolie bij elkaar en roer voorzichtig het meel, bakpoeder en kaneel erdoor. Zorg dat je alles goed mengt.
  • Vul de vormen met een flinke eetlepel deeg. Bestrooi eventueel met pitten naar keuze.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven en het is gaar als er een houten prikker schoon uitkomt.

Linda’s Tips

  • Tip: varieer met de noten en of pitten die je in huis hebt. De muffins zijn ook heel geschikt om in te vriezen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.