Nog geen beoordelingen

Mini hartige banketletter

Nog 2 nachtjes slapen en dan is het eindelijk pakjesavond. De afgelopen tijd zijn er veel Sinterklaas recepten voorbij gekomen. Voor mij is Brenda Kookt de absolute Sinterklaas koningin. Elk jaar heeft zij een Sinterklaas week en hier komen de meest waanzinnige recepten voorbij. Niet altijd even gezond, wel erg lekker.

Vorig jaar gooide Brenda hoge ogen met haar hartige banketletter met pepernoten en speculaaskruiden. Oh wat een verrassende combinatie. Ik wilde dit zelf ook eens uitproberen en ik werd niet teleurgesteld.

Zo’n hele banketletter vind ik vrij groot. Om die reden heb ik gekozen voor mini hartige banketletters. Voor kinderen reuze interessant, zo krijgen ze niet een stukje maar een eigen letter. In de vulling heb ik extra groente in de vorm van wortel verwerkt. En goede vetten van amandelen. Niemand die het door heeft en zo compenseer ik het bladerdeeg van dit banketletter recept een beetje.

Kun jij aan volkoren bladerdeeg of spelt bladerdeeg komen? Gebruik dan deze gezondere variant. Helaas is de dichtstbijzijnde natuurwinkel zo’n 20 minuten bij mij vandaan. Na 45 minuten heen en weer rijden is mijn gezondere bladerdeeg dan al ontdooid. Ik wacht dan ook met smart op een volkoren bladerdeeg variant van Koopmans bijvoorbeeld. Misschien helpt het als jullie de consumentenservice ook eens een mail sturen?

mini hartige banketletter

Mijn mini hartige banketletters zijn goed gelukt qua smaak. Alleen in de vorm is iets mis gegaan. Hebben jullie het foutje al ontdekt? Ik vond het zo zonde om de foto’s weg te gooien. Het draait om een goede smaak toch?

mini hartige banketletter

Mini hartige banketletter

Ingrediënten

4 stuks
  • 4 plakjes volkoren / spelt bladerdeeg
  • 100 gram gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 worteltje (+/- 60 gram)
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 25 gram kruidnoten
  • handje amandelen
  • 1 ei

Extra nodig

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
  • Rul het gehakt bruin. Snijd ondertussen het sjalotje en worteltje fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
  • Breng op smaak met de mosterd, tomatenpuree en speculaaskruiden. Hak de kruidnoten en amandelen grof en voeg toe aan de pan. Zet het vuur uit.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een flinke eetlepel van het gehaktmengsel 1 cm van een zijkant af. Rol het plakje bladerdeeg op en vouw tot een “S”. Druk de beide uiteinde voorzichtig dicht. Herhaal dit met de andere plakken bladerdeeg.
  • Kluts een eitje en bestrijk hiermee de mini banketlettertjes.
  • Bak de letters goudbruin in zo’n 22 minuten in de oven.

Linda’s Tips

  • Tip: natuurlijk kun je er ook “flappen” van maken zoals bij een appelflap.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.