5 uit 1 beoordeling

Mascarpone met amaretti koekjes

Zo af en toe treed ik buiten mijn comfortzone. Bij mij thuis waren ze erg verbaasd toen ik het dessert op tafel zette. “Heb jij dit gemaakt mama“? Eigenlijk geloofden ze mij niet en dachten waarschijnlijk dat iemand dit in onze koelkast had geschoven. Koekjes in een toetje, ik was duidelijk niet mezelf. Nu 3 weken later vraagt mijn jongste nog dagelijks om de mascarpone met amaretti koekjes en mango.

mascarpone met amaretti

Zeg nu zelf, dit lente dessert ziet er uit om direct op aan te vallen. Mijn nieuwe camera heeft duidelijk zijn werk weer gedaan. Met dit spectaculaire toetje maak je met iedereen vrienden aan tafel. Het leuke is dat dit zo ontzettend makkelijk is om klaar te maken. Kijk welke soort fruit bij je past. Ik heb nu gekozen voor mango vanwege de lentekleur.

Je kunt dit dessert zelfs maken terwijl de gasten aan tafel zitten. Het is een kwestie van fruit in stukjes snijden. De mango, yoghurt, mascarpone, suiker en citroensap mengen en vervolgens in lagen opbouwen. Het hoeft allemaal ook niet te netjes. Binnen 5 minuutjes staat dit dessert op tafel!

De amaretti koekjes (amandelkoekjes) kun je vaak gewoon in de supermarkt verkrijgen. Lukt dit nu niet dan zijn lange vingers of speculaasjes ook goede alternatieven. Reken op 1,5 tot 2 koekjes per persoon. Hak ze grof, zodat je kleine stukjes koek krijgt. Enne, sturen jullie een foto als je de mascarpone met amaretti koekjes maakt?

mascarpone met amaretti

Mascarpone met amaretti koekjes

Ingrediënten

Aantal personen4 desserts
  • 40 amaretti koekjes 60 gram
  • 1 rijpe mango
  • 200 gram mascarpone
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kokosbloemsem suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • extra nodig: 4 whiskey of andere glazen
  • optioneel: 4 eetlepels amaretto

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kneus 12 koekjes met een hard voorwerp en verdeel over de bodem van de glazen.
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Meng de mascarpone met de yoghurt, suiker en citroensap.
  • Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de gekneusde koekjes. Doe hier de helft van de mango blokjes over en 4 koekjes per glaasje.
  • Eindig met de rest van het mascarpone mengsel, de mango en 3 koekjes per glaasje. Optioneel kun je er nog een eetlepel amaretto over gieten.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Dit mascarpone toetje met amaretti koekjes en mango staat binnen 5 minuten op tafel. Dit toetje in glas is makkelijk om te maken en kan niet mislukken. Klik op de foto voor het recept. #mascarpone #pasen #glaasjemascarpone met amaretti

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.