5 uit 1 beoordeling

Linzen pompoen soep

Valt mijn pompoen fase erg op? Sorry! Van huis uit heb ik deze groente niet meegekregen en het lijkt erop alsof ik de jaren aan het inhalen ben. Een blog is nu eenmaal persoonlijk en is een afspiegeling van wat ik zoal eet. Ik heb wel vaker zo’n manie dat ik weken dezelfde groente eet in allerlei variaties. Nu is dus de pompoen aan de beurt in deze linzen pompoen soep.

De combinatie linzen, pompoen, tomaten en kokosmelk kan niet misgaan. En al helemaal niet met gember, chilipeper en kruiden als smaakmaker. De linzen bevatten plantaardige eiwitten dit zorgt voor vulling van de soep en de maag. Op een flinke kop soep kun je wel even teren en zul je minder geneigd zijn om te snaaien.

linzen pompoen soep

Het is nu weekend en dat is een handig moment om een pan soep te maken, waar je de hele week van kunt “snoepen”. Aan het einde van de dag of juist als ik sta te koken, krijg ik trek in allerlei lekkers. Als ik nog soep in de koelkast heb, verwarm ik dit kort en schenk het in een glas. Vervolgens drink ik de soep op als een snack. Mijn trek is direct gestild en zo krijg ik ook nog een extra portie groente binnen.

pompoen soep met linzen

Hebben jullie trouwens de linzen soep bij Reny al gezien? Gek worden wij ervan als wij – zonder dat wij het van elkaar weten – een zelfde soort recept plaatsen. Dit keer is het wel heel erg. Zij kiest ook voor een soep met een Aziatische twist. Lekker met kikkererwten en een zelfgemaakt broodje.

Linzen pompoen soep

Ingrediënten

Aantal personen6 kommen
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • 2 flinke tenen knoflook
  • scheutje olijfolie / kokosolie
  • Snufje chilipeper
  • 250 gram pompoen vers of diepvries
  • 300 gram ongekookte rode linzen afgespoeld
  • 1 liter water
  • 2 blokjes bouillon naar keuze
  • 1 blik tomaten 400 gram
  • 250 ml kokosmelk
  • snufje peper en zout naar smaak
  • Optioneel: verse koriander citroensap, vissaus of tabasco

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui in stukjes. Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Hak de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in braadpan met een dikke bodem. Bak hierin de ui, gember, knoflook en een snufje chilipeper.
  • Snijd ondertussen de pompoen (met schil) in flinke blokken (3 bij 3 cm) en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuutjes mee. Voeg 1 liter water, de linzen, de bouillonblokjes en het blik tomaten toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje pruttelen op een medium hoog vuur. Roer regelmatig en check of de linzen niet droog staan. Voeg anders meer water toe.
  • Roer op het laatst de kokosmelk erdoor en verwarm even mee. Pureer de linzen pompoen soep en breng op smaak met een snufje peper en zout. Mocht de soep te dik voor je zijn, voeg dan gerust gekookt water toe.
  • Serveer met verse koriander en breng de soep nog meer op smaak door een scheutje citroensap, vissaus en of tabasco.

Linda’s Tips

  • Tip: vries de soep in per portie, zodat je elke week een kop kunt nemen.
linzen soep met pompoen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een linzen pompoen soep. Weekend, tijd om een grote pan soep te maken en de rest van de week van te genieten of in te vriezen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.