5 uit 1 beoordeling

Linzen bolognese pasta

Op woensdag is het weer eens tijd voor een kidsfavoriet. Het eerste idee dat in mij opkomst is pasta. Een penne met gehakt en tomatensaus kunnen jullie zelf wel verzinnen. Maar wat als je graag een dagje geen vlees wilt eten? Hoe maak je dan een pasta? Na het succes van de spaghetti met champignonsaus, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw vegetarisch recept. Het is een linzen bolognese pasta geworden boordevol smaak.

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

Bij het woord linzen alleen, zie ik mensen nogal eens hun neus optrekken. Ik ben er dol op en het is een heerlijke vervanger voor vlees. Dit product staat standaard in mijn voorraadkast. De structuur lijkt op gehakt en het zorgt voor een bite in de pasta saus. De basis voor de vegetarische bolognese saus is soffritto (Italiaans). Dat is langzaam gebakken ui, wortel en bleekselderij. Hmm, alleen de geur al die opstijgt uit de pan. Vervolgens geeft elke Italiaanse mama haar eigen draai aan de saus. De soffritto is bijvoorbeeld met nog wat knoflook en tomaten de start van menig Italiaans recept.

Vervolgens heeft de basissaus weinig extra smaakmakers nodig. Ok, eerlijk is eerlijk. Er komt geen pasta bij ons op tafel zonder Parmezaanse kaas.

Voor de liefhebbers van een bolognese saus met gehakt, kan ik deze spaghetti bolognese van Jamie Oliver aanbevelen.

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

Linzen bolognese pasta

Ingrediënten

4 personen
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper
  • 2 blikken linzen van 300 gram
  • 200 gram pasta naar keuze
  • optioneel: verse kruiden en Parmezaan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de uien, wortel en bleekselderij in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en de olijfolie. Bak hierin de groente ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje totdat de groente zacht is. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de zongedroogde tomaat in blokjes. Voeg beide toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree, blik tomaten, oregano en een snufje zout en peper toe en laat even pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Spoel de blikken linzen af in een zeef om overtollig zout te verwijderen en voeg toe aan de tomatensaus en verwarm kort mee. De linzen zijn al gaar en hoeven niet meer te koken.
  • Serveer eventueel met verse basilicum en Parmezaan.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.