5 uit 1 beoordeling

Krentenbrood pudding uit de oven

Laat mij eens raden. Staat er krentenbrood bij jullie op tafel vandaag? Hebben jullie dit brood wel eens over? Ik heb hier nooit last van. Bij ons is het brood altijd schoon op of een paar plakken worden ingevroren. Maar goed. Stel nou eens dat je het niet op krijgt en de paasstol zelfs oud word. Hartstikke zonde natuurlijk om dit weg te gooien. Ik heb hier nog een hele fijne bestemming voor: krentenbrood pudding uit de oven.

Ja dit is een fijn no waste recept. Al hoef je helemaal niet te wachten tot de paaststol oud is. Dat heb ik namelijk ook niet gedaan. Dus zet de oven maar vast aan en zoek ondertussen de rest van de ingrediënten op. Je hebt dit vast allemaal wel in huis.

Krentenbrood pudding uit de oven

Tijdens de fotografie had ik echt moeite om ervan af te blijven. Alleen al de geur die van de ovenschaaltjes af komt, is waanzinnig. Echt een heerlijke kommetje geluk om bij het Paasontbijt of Paasbrunch te serveren.

Geniet nog lekker even van elkaar op deze extra vrije dag.

Krentenbrood pudding uit de oven

Krentenbrood pudding uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 plakken kerstbrood
  • 200 ml amandelmelk of andere melk
  • 1 rijpe banaan
  • flinke snuf kaneel
  • bakspray

Optioneel

  • witte poedersuiker en geschaafde amandelen

Extra nodig

  • 4 ovenschaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het spijs uit de plakken krentenbrood. Doe in een maatbeker met de melk en de rijpe banaan (in plakken) en mix tot een egale massa. Schenk op een bord.
  • Snijd elk plak paasbrood in 3 of 4 stukken. Vet de ovenschaaltjes in met bakspray of een beetje olijfolie.
  • Haal de stukken brood met beide zijdes door het melk banaan mengsel en leg in het ovenschaaltje. Verdeel het overgebleven "beslag" over de vier ovenschaaltjes. Zet 20 minuten in de oven en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: zet de ovenschaaltjes op een klein bordje want ze zijn gloeiend heet.
Een ideaal recept voor oud krentenbrood. Al kun je de krentenbrood pudding uit de oven ook maken met verse sneden paasstol.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.