Nog geen beoordelingen

Kokos rijstepap met banaan

Variatie is key in een gezonder leefpatroon. Ik moet mezelf ook dwingen om niet iedere dag havermout te eten. Zo plan ik bewust andere ontbijtjes in en probeer ik ook met regelmaat iets nieuws uit. Zoals een Teff ontbijtje met blauwe bessen. Dit graantje bevat relatief veel vezels dat goed is voor de stofwisseling. Van een restje quinoa maak ik de volgende dag een gezond ontbijt met peer.

Een kliekje rijst bracht mij op het idee om een kokos rijstepap te maken. De rijst is al gaar en bewaar je in de koelkast. De volgende dag heb je binnen een mum van tijd een snel en gezond ontbijt gemaakt. De rijst wordt verwarmd met een beetje kokosmelk. Vervolgens doe je er een halve banaan bij met een handje nootjes en een snuf kaneel. Tjonge tjonge, wat een uitvinding is dit! Dat ik hier niet eerder op gekomen ben. Zeker omdat mijn oma vroeger rijstepap maakte als dessert. En thuis voegden wij een klontje boter met bruine suiker bij een restje rijst.

Nu ben ik gek op warme pap en jij gruwelt er misschien van. Je kunt de rijst en de kokosmelk ook koud mengen en nuttigen.

Kokos rijstepap

Kokos rijstepap met banaan

Ingrediënten

1 portie
  • 125 – 150 gram gekookte rijst
  • 100 ml kokosmelk
  • 1/2 banaan
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • snufje kaneel

Optioneel

  • geraspte kokos

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kokos rijstepap?

  • Verwarm de rijst met de kokosmelk op een zacht vuur.
  • Snijd de banaan in plakken.
  • Doe de kokos rijstepap in een kom. Verdeel de plakjes banaan erop. Hak de cashewnoten grof en strooi erover met een snufje kaneel. Ook lekker is een beetje geraspte kokos erover.

Linda’s Tips

  • Tip: kokosmelk kun je prima invriezen of gebruiken voor een smoothie of in een soep

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.