Nog geen beoordelingen

Kippendijen met rauwe ham uit de oven

Hier in huize Linda zijn wij dol op kip. Het is een makkelijk stukje vlees om klaar te maken en heerlijk veelzijdig. Een van de lekkerste stukjes kip is kipdijfilet. Dit stukje vlees is malser en heeft meer smaak dan de kipfilet. Een simpele en smakelijk bereiding is kippendijen met rauwe ham uit de oven. De voorbereiding is binnen 5 minuten klaar. De schaal kan de oven in en je hebt er geen omkijken naar.

Kippendijen ziet er iets minder aantrekkelijk uit door de stukjes vet die je ziet zitten. Tijdens het bakken smelt dit weg en zorgt onder andere voor meer smaak. Om die reden wikkel ik de kippendijen in een plakje rauwe ham. Hiervoor ben ik naar de slager gegaan om mooie rechthoekige plakken te laten snijden, die ook net iets dikker zijn. Verder stop ik tussen de kip en de rauwe ham nog wat olijven en zongedroogde tomaatjes.

Kippendijen met rauwe ham

De kippendijen met rauwe ham worden vastgebonden met een stuk keukentouw. Ik heb van het touw op voorraad met mooie kleuren. Zo serveer je op een eenvoudige manier direct een feestelijk pakketje. Natuurlijk kun je ook prikkers gebruiken, kijk gewoon wat je op voorraad hebt. Serveer er krieltjes uit de oven bij en groene asperges en klaar is je (zondagse) maaltijd.

Kippendijen met rauwe ham

Kippendijen met rauwe ham

Ingrediënten

4 personen
  • 2 flinke eetlepels zwarte olijven
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 4 plakken rauwe ham
  • 4 kipdijfilet kipfilet kan ook
  • snufje zout en peper
  • extra nodig: keukentouw / prikker
  • optioneel: takje rozemarijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de zwarte olijven en de zongedroogde tomaatjes klein. Meng door elkaar in een kommetje.
  • Leg op elke plak rauwe ham een hoopje van het olijven tomaten mengsel. Kruid de kip met een beetje peper en zout. Leg de kippendij op de rauwe ham en rol op. Bind vast met keukentouw of steek er een prikker doorheen. Steek er eventueel nog een takje rozemarijn tussen voor de sier.
  • Leg op een met bakpapier beklede ovenschaal 25 minuten in de oven.
  • Serveer er krieltjes bij en groene asperges.
Kippendijen met rauwe ham

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.