Nog geen beoordelingen

Kerstbrood pudding met stoofperen

Kerst, het is alweer voorbij. Toch kom ik met een laatste kerst recept. Heb jij nog kerstbrood en stoofperen over? Dan heb ik nog een fijn dessert voor je. Met een paar plakken kerststol kun je namelijk broodpudding maken. Mijn kerstbrood pudding met stoofperen bevalt zo goed, dat ik het inmiddels al drie keer heb gemaakt.

Waarschijnlijk heb jij net als ik teveel eten in huis gehaald. Ik ben altijd bang dat wij tekort komen. Alleen al van mijn voorraadkast kunnen wij 1 maand leven. Eten weggooien vind ik altijd zo zonde. Ik ben dan ook altijd in de weer met kliekjes en vries van alles in. Dat kun je natuurlijk ook doen met de laatste plakken kerststol en de stoofpeertjes, of je maakt onderstaand recept.

kerstbrood pudding met stoofperen

Eigenlijk is broodpudding een dessert. Alleen heb ik het gewoon als ontbijt gegeten. Ik vind het net een stukje gebak. Het spijs haal je uit het brood en meng je met amandelmelk en een eitje. Dit mengsel giet je over het kerstbrood, waardoor je bij elk hapje een beetje spijs proeft. Oh wat een verwennerij. In januari gaan wij weer normaal eten, hoor. Voor nu geniet ik nog even van elke hap.

broodpudding recept

Kerstbrood pudding met stoofperen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 sneetjes kerstbrood
  • 2 stoofperen + vocht
  • 100 ml amandelmelk of andere melk
  • 1 ei
  • snufje koekkruiden of kaneel
  • 1 flinke eetlepel amandelschaafsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Snijd de sneetjes kerstbrood doormidden en verwijder het spijs.
  • Leg dakpansgewijs in een ovenschaal. Snijd de stoofperen in vieren en leg tussen het kerstbrood.
  • Klop het spijs, amandelmelk, 4 eetlepels stoofperenvocht en het ei tot een homogene massa. Giet over het kerstbrood. Breng op smaak met een snufje koekkruiden en strooi het amandelschaafsel erover.
  • Zet 25 minuten in de oven.

Linda’s Tips

  • Tip: heb je geen stoofperen? Maak het recept dan met perziken of abrikozen uit blik of laat het fruit in zijn geheel achterwege
broodpudding recept

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.