4 uit 5 beoordelingen

Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver

Ik ben gek op de recepten van Jamie Oliver. Bijna al zijn boeken heb ik in de kast staan. Er is 1 boek waar ik steeds maar weer nieuwe recepten uit kook. Ik zocht een lekker fris lente recept en zo ontdekte ik deze kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style.

Een paar weken geleden had ik afgesproken met Wendy en Francesca. Twee van onze mannen waren samen wintersporten, de andere Mr. keihard aan het werk. Wij doken gezellig een middagje de keuken in om de heerlijkste lente recepten te maken. De kids rommelden lekker om ons heen en mijn dochter heeft Wendy zelfs fantastisch geholpen met allerlei bakrecepten. Aan het einde van de dag stonden er maar liefst 12 recepten op tafel!

Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon.

Samen koken en eten vind ik echt GEWELDIG. Niets is leuker dan bij een ander de keuken in te duiken en zien welke keuken spulletjes er gebruikt worden of wat er in de koelkast staat. Zo zag ik bij Wendy een enorme pot met saus staan. Dit bleek een pepersaus te zijn die multi functioneel inzetbaar is. Je begrijpt dat ik een potje heb meegenomen. En ik heb er al kip en een pastasaus mee om smaak gebracht. Hmm.

Maar even terug naar mijn recept van de kabeljauw uit de oven. In het originele recept wordt de kabeljauw gegrild in een ovenschaal. Het leek mij juist leuk om pakketjes te maken. Het handige hieraan is dat je ze per persoon verschillend kunt vullen. Misschien lust iemand bij jou thuis geen olijven of wil je de wijn bij de kinderen niet toevoegen. Geen probleem dan maak je vispakketjes op maat.

Kijk eens naar die kleuren: rood, geel, groen. Ik krijg helemaal zin in de lente. Laat de zon maar schijnen, ik ben er klaar voor.

Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon.

Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 400 – 600 gram kabeljauw
  • peper en zout uit de molen
  • 2 handen rode en gele tomaatjes
  • 1 buffel mozzarella
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • olijfolie
  • scheutje witte wijn
  • 1 handje verse basilicum

Optioneel

  • Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • bakpapier
  • Keukentouw

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kruid de kabeljauw met peper en zout uit de molen. Snijd de kabeljauw in 4 stukken. Snijd de tomaatjes doormidden en de mozzarella in dunne plakjes en de olijven in ringetjes.
  • Neem 4 stukken bakpapier. Leg op elk papier in het midden een stuk vis. Verdeel de tomaatjes, mozzarella en de olijven over de vis. Druppel er een beetje olijfolie over en een eetlepel witte wijn. Vouw zorgvuldig dicht en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, bestrooi met verse basilicum en optioneel Parmezaanse kaas.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt de kabeljauw pakketjes ook 10- 15 minuten roosteren op de barbecue.
Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon.
Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon. #vis #jamieoliver #oven
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.