3 uit 2 beoordelingen

Havermout pannenkoeken met appel

Oh, ik sta echt te popelen om dit recept met jullie te delen. Mijn buikje zit nog vol van de havermout pannenkoeken met appel. De smaak is helemaal te gek! Kennen jullie de bananenpannenkoeken nog? Waarschijnlijk wel, want dit pannenkoeken recept staat al jaren in mijn top 10. Dit ontbijtrecept is hier een variatie op.

Het idee van de havermout pannenkoeken met appel heb ik niet helemaal zelf bedacht. Twee collega’s hebben mij aan het denken gezet. Via Instagram kom ik in contact met de leukste foodies. Zo ook met Anne en Ashley. Bij Anne zag ik zalige pannenkoeken met een appelschijf voorbij komen en Ashley maakte een toren met bananenpannenkoeken en gegrilde ananas. De radertjes begonnen te draaien: als ik nou eens appel schijven bak en die door het bananenpannenkoek beslag haal? Nou ik ben nog net niet naar de keuken gerend om direct aan de slag te gaan.

De havermout pannenkoeken heb ik bewust heel simpel gelaten. Eerst wilde ik ze nog pimpen met blauwe bessen, maple sirup, noten en een likje jam. Dat ziet er geweldig uit natuurlijk. Alleen wordt de ingrediëntenlijst zo lang. Dus kijk wat bij je past en maak het pannenkoeken recept zoals jij wilt of naar gelang de voorraad. Het is in ieder geval een heerlijk verwenontbijt voor de zondagochtend.

Havermout pannenkoeken met appel

Havermout pannenkoeken met appel

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 appel
  • kaneel
  • kokosolie / olijfolie
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 50 ml amandel melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd in 4 tot 5 plakken. Snijd eventuele restjes in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met de kokosolie of neutrale olijfolie. Bak hierin de plakken goudbruin om en om. Bestrooi de appel rijkelijk met kaneel.
  • Prak ondertussen de banaan met een vork fijn. Doe in een kom met het eitje, havermout, amandelmelk, bakpoeder en een snufje zout. Klop tot een beslag.
  • Haal de gebakken appelschijven met twee spatels uit de pan en dompel onder in het beslag. Leg de havermout pannenkoeken met appel in de pan en bak aan beide kanten bruin. Voeg eventuele stukjes appel toe en bak lekker mee.
  • Stapel de havermout pannenkoeken op elkaar en geniet ervan.
Havermout pannenkoeken met appel

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.