4.5 uit 2 beoordelingen

Gezonde havermout muffins met vijgen

De gezonde havermout muffins vliegen je om de oren bij de foodblogs. Ik heb nooit zo boven op trends gezeten en ook deze gebruikswijze van havermout heb ik helemaal gemist…Tot ik een paar weken geleden mijn eigen variant maakte. Wat bleek? Het is kinderlijk eenvoudig en erg smakelijk. Niemand in huis die de meel of suiker miste.

Mijn gele vriend, de rijpe banaan vervangt samen met een geraspt appeltje de suiker. In plaats van meel gebruik ik havermout. En hoe langer ik naar het recept kijk, des te meer het lijkt op mijn favoriete ontbijtje in een muffin vorm. Mijn inspiratiebron is dit keer mijn lieve zus Laura. Zij maakt haar pap hartig door naast fruit, noten en zaden feta toe te voegen. De eiwitten van de kaas zorgen dat je lijf de komende uren verzadigt is. Voor haar is het pure zelfbescherming om de zak M&M’s rond 10:00 uur te weerstaan.

Nou lieve Lautje, probeer deze gezonde havermout muffins met vijgen en feta ook eens uit. Ik weet zeker dat jij en de kindjes er van zullen smullen. Dikke kus, je zussie.

gezonde havermout muffin met vijgen en feta2

Gezonde havermout muffins met vijgen

Ingrediënten

10 stuks
  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 geraspte appel zonder schil
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 gram feta
  • 4 gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel

Extra nodig

  • extra nodig: siliconen muffinvorm of papieren vormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk en eieren en meng tot een massa.
  • Verkruimel de feta en snijd de vijgen in kleine stukjes. Meng de feta, vijgen en pijnboompitten door het beslag.
  • Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
  • Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

Linda’s Tips

  • Tip: vervang de vijgen door dadels en de pijnboompitten door noten zoals walnoot of amandelen. Kijk wat je in huis hebt.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.