Nog geen beoordelingen

Groenteschotel

Mijn naam is Eva en ik leef, kook en eet volgens de richtlijnen van Paleo. Paleo is niet echt een dieet te noemen. Het is eerder een levensstijl waarbij je een voedingspatroon volgt dat zo min mogelijk gebaseerd is op eten uit pakjes en zakjes en waarbij je zoveel mogelijk puur, vers, lokaal, biologisch en volgens de seizoenen eet.

Je keert als het ware terug naar de basis van voeding en vermijd op die manier schadelijke voedingsmiddelen zoals o.a. toegevoegde suikers, granen, transvetten en chemicaliën. Wel eet je bijvoorbeeld groenten, fruit, vlees, vis en noten. Na het 30 dagen volgen van een strikt Paleo-voedingspatroon voelde ik mij zo ontzettend goed, gezond en gelukkig dat ik besloot mijn eigen Paleo-blog te starten onder de naam Peachy Paleo.

Vandaag mag ik een recept met jullie delen en dat vind ik natuurlijk super gaaf! Laten we snel beginnen… ik koos voor deze groenteschotel uit de oven, helemaal Paleo en vegetarisch. Eet smakelijk alvast ;).

groenteschotel

Groenteschotel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 3 kleine bietjes
  • 1 grote wortel
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 1 theelepel tijm of rozemarijn
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, was alle groenten grondig en schil de bietjes. Zelf vind ik het lekker om de schil van wortels en zoete aardappels te laten zitten. Deze borstel je dan goed schoon onder de kraan. Voorkeur is dan wel dat deze groenten biologisch zijn. Heb je dit niet, dan kan je ze beter schillen.
  • Snijd de groenten in dunne plakken van ongeveer 5 mm dik. Heb je een mandoline in huis? Dan gaat dat een stuk gemakkelijker. Gebruik in ieder geval geen kaasschaaf! Dan worden de plakken te dun.
  • Mix tomatenpuree, olijfolie, ahornsiroop (of honing), tijm en ei in een grote kom goed door elkaar. Voeg daarna de gesneden groenten toe en schep het voorzichtig om tot alle groenten plakkerig zijn geworden van de tomatensaus.
  • Leg de plakjes groenten in een ovenschaal. Je kunt dit doen zoals op de foto (dus de plakjes rechtop zetten), of je kunt de plakjes gewoon horizontaal in de ovenschaal leggen.
  • Bak de groenten in ongeveer 40 minuten zacht en gaar. Je kunt eventueel de gril nog even aanzetten vlak voor serveren, dan krijgen de groenten nog een knapperig randje ook. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Linda’s Tips

  • Tip van Eva: Een kleine tip voor de niet Paleo-peeps… schep wat blokjes feta over de groenten voordat je het op tafel zet. Die combi is ook ontzettend lekker.
groenteschotel

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.