Nog geen beoordelingen

Groente torentjes met mozzarella

Groente, ik ben er dol op. Zo ook in een vegetarische taartje dat je maakt met verschillende soorten groente en kaas. Wederom een makkelijk en simpel voorgerecht voor de kerst dat je bijna in zijn geheel kunt voorbereiden.

De groente torentjes met mozzarella worden opgebouwd met plakken groente. Kies zelf wat bij je past. Mijn vegataartje bestaat uit koolrabi, courgette en aubergine. On top strooi ik er een paddenstoelen mix overheen.

Nu kan het best zijn dat jij koolrabi niet kan vinden. Vervang dit gerust door (zoete) aardappel of laat een groente variant achterwege indien die niet bij je past.

groente torentjes met mozzarella

Ook voor de kaas laat ik de keuze vrij. Ik had nog een mozzarella bol in de koelkast liggen. Wil je meer pit, dan kan ik je geitenkaas aanbevelen en voor de liefhebbers van nog meer pit is een blauwader kaas een perfect alternatief.

Dit voorgerecht is niet meer dan een paar plakken groente en paddenstoelen die geroosterd zijn in de oven. Vervolgens bouw je torentjes met de groente en de kaas met de paddenstoelen on top. Ik zei toch dit het vegataartje een makkelijk kerst recept was?

groente torentjes met mozzarella

Groente torentjes met mozzarella

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kleine koolrabi of 2 aardappelen
  • 1 bol courgette
  • 1 aubergine niet te dik
  • 150 gram paddenstoelen mix
  • kaas naar keuze: ik gebruikte 1 bol buffel mozzarella geitenkaas, camembert of blauwaderkaas
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de koolrabi. Snijd de kool, courgette en aubergine in gelijke plakken. Het beste werkt dit met een mandoline. Mijn taartje bestaat uit elk 1 plak koolrabi, 2 plakken aubergine en 2 plakken courgette. Wil jij alle groente opmaken, dan heb je waarschijnlijk 2 ovenschalen nodig. Leg de groente met de paddenstoelenmix in 1 of 2 ovenschalen.
  • Voeg de kruiden, olie en teentje knoflook toe aan een kommetje. Smeer de groente in met het oliekruidenmengsel. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
  • Verdeel de koolrabi, courgette, aubergine en paddenstoelen in vier gelijke porties. Snijd de kaas naar keuze in plakken en verdeel ook in 4 porties.
  • Start het vegataartje met een plak koolrabi, dan aubergine, kaas (mozzarella), aubergine, courgette, kaas (mozzarella), courgette en strooi de paddenstoelen erover. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat of een ingevette ovenschaal.
  • Zet 10 tot 15 min in de oven totdat de kaas (mozzarella) smelt.

Linda’s Tips

  • Tip: dit gerecht kun je tot en met stap 5 in zijn geheel van te voren voorbereiden. Verwarm de oven goed voor en zet alleen nog 15 minuten in de oven.

Kerstmenu suggestie

Groente torentjes met mozzarella

***

Quiche met spinazie en een bodem van quinoa

***

Yoghurt met geroosterde vijgen, noten en honing

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.