Groene smoothies tips om te starten

Maak jij wel eens een groene smoothie? Eenvoudig om te maken en de gezondheidsvoordelen van een groene smoothie zijn eindeloos. Je wordt er energieker door, je huid zal stralen en je nagels worden sterker. Ook je spijsvertering zal ervan verbeteren. Een smoothie vult goed, door de vezels van de groente en het water. De drang naar zoetigheid vermindert. Dat is nog niet alles: door de vele goede vitamines en mineralen zal je immuunsysteem verbeteren. Minder (snel) ziek, best fijn, nu de koude dagen eraan komen. Kortom, heb ik je al overtuigd?

Om eerlijk te zijn, maak ik zelf nog veel te weinig groene smoothies. Maar daar komt verandering in. Jesse van der Velde (verjongingscoach) heeft mij tijdens zijn evenement “Voor altijd Jong” aan het denken gezet. Ik probeer om de dag een verse groene smoothie te maken. Meer weten? Lees dan hier groene smoothies tips om te starten. Succes!

Een groene smoothie heeft 3 bestanddelen:

1. Bladgroente

  • beginners; spinazie, andijvie, sla, bleekselderij en paksoi
  • gevorderden: boerenkool, rucola en waterkers

2. Fruit

  • appel, peer, banaan, sinaasappel, ananas

3. Water

Een paar van Jesse’s groene smoothies tips:

  1. Begin met echt lekkere smoothie. Voeg in het begin meer fruit toe en bouw langzaam de hoeveelheid groente op.
  2. In een groene smoothie, doe je geen melk, yoghurt of andere zuivel.
  3. In het begin kan je door de enorme vitamineboost misselijk of hoofdpijn krijgen. Een teken dat je lichaam de boel aan het opschonen is. Bouw rustig op, misschien iets meer fruit en blijf veel water drinken.
  4. Varieer in groentes en ook fruit. Koop kleinere hoeveelheden zodat je elke dag andere vitamines en mineralen binnen krijgt.
  5. Geef je smoothie extra smaak door toevoeging van verse kruiden.
  6. Liever geen broccoli, wortel of andere groentes in een smoothie in combinatie met fruit. Dit gaat gisten en geeft gasvorming.
  7. Nu in de herfst / winter is het fijn om klein stukje gemberwortel toe te voegen. Dat werkt verwarmend.
  8. Eet zoveel mogelijk groente en fruit uit het seizoen.
  9. Kijk ook eens in het diepvriesvak voor fruit. Een makkelijke manier om meer te variëren.
  10. Als laatste misschien nog wel de aller belangrijktse tip: ga op zoek naar welke smaakcombinaties je lekker vindt, goed voor je lijf werken en de frequentie van blenderen. Liever 1 à 2 keer per week, dan helemaal niet.

Bron: Jesse van der Velde

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.