3.3 uit 4 beoordelingen

Havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen

Zelf brood maken vind ik zalig. Lekker met de handen in het deeg en flink kneden. Mijn vader’s speltbrood is natuurlijk favoriet. Alleen heb ik hier niet altijd de tijd voor. Een alternatief is brood bakken zonder te kneden, zoals dit recept voor een gezond havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen. Hup alle ingrediënten in een kom, mixen, in een cakeblik storten en 30 minuten wachten tot het brood gaar is. De geur die ondertussen in het huis hangt, zalig.

Ok, aan de slag dan maar met dit havermoutbrood recept. Of is het een bananabread of toch een cake? Door de hazelnoten en rozijnen heeft het zelfgemaakte brood ook iets weg van krentenbrood. Natuurlijk gezoet met bananen en dadels. Één ding is duidelijk, het gezonde havermoutbrood is super lekker en ook nog eens makkelijk klaar te maken. Maakt mij niet uit hoe jet het noemt.

Het brood heeft geen beleg nodig en kun je zo uit het vuistje eten. Persoonlijk houd ik van een beetje gezouten roomboter en een plak geitenkaas of jam voor de kinderen. Het gezonde havermoutbrood is een geweldig alternatief voor alle zoete broodjes bij een feestontbijt zoals Pasen. Ook Reny van Mind Your Feed heeft allerlei lekkers voor jullie klaarstaan voor een happy healthy Paasontbijt of Paaslunch.

gezond havermoutbrood

Gezond havermoutbrood

Ingrediënten

Aantal personen1 brood
  • 50 g havermeel of havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 5 medjoul dadels
  • 120 g speltmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • garnering: haver- /speltvlokken
  • optioneel: 2 eetlepels pompoenpitten
  • bakpapier of olie om bakblik in te vetten
  • extra nodig: cakeblik van 17 x 11 of 30 x 11

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren los, prak de bananen, snijd de dadels in stukjes en meng door elkaar.
  • Voeg het havermeel, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, rozijnen, hazelnoten, vanille essence, kaneel, zout en pompoenpitten (optioneel) toe en mix goed door elkaar.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met olie. Schep het deeg erin en bestrooi met de vlokken.
  • Bak 30 tot 40 minuten gaar in de oven.

Linda’s Tips

  • Tip: voor een broodvorm heb je een cakeblik van 17 x 11 cm nodig. Ik heb dit niet in huis en heb dan ook een standaard blik van 30 x 11 cm gebruikt waardoor mijn brood qua uiterlijk meer weg heeft van een cake.

Inspired by: Havermoutje

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Gezond havermoutbrood recept met bananen, hazelnoten en rozijnen. Het brood kan niet mislukken, want je stort alle ingrediënten in een bakblik.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.