Nog geen beoordelingen

Gevulde portobello uit de oven

Jullie weten dat ik gek ben op groente. Mijn missie is om jullie te inspireren om meer “groenvoer” te eten. Het liefst lekker en makkelijk toepasbaar. De gevulde portobello uit de oven past helemaal in dat straatje.

Het enige dat je hoeft te doen is de oven voor te verwarmen. Ondertussen maak je de vulling voor de reuze champignon en schuif je 7 tot 10 minuten de oven in. Dit gerecht is niet voldoende als maaltijd natuurlijk. Ik zie dit als extra groentemomentje voor bij het avondeten. Je weet wel, die tweede variant groente die bijna altijd bij ons avondeten op tafel staat.

gevulde portobello uit de oven

Hiervoor gebruik ik vaak groente uit de oven. Ideaal omdat ik zo mijn handen vrij heb voor de rest van het eten. Op zich is een gevulde portobello niet zo spannend. In restaurants is dit vaak de enige keuze voor vegetariërs gevuld met geitenkaas. Een prima gerecht, niks mis mee. Alleen zocht ik even een iets andere vulling. Peulvruchten zijn mijn grote vriend en passen goed bij de champignon. Zeker als er toch al een stukje vlees op tafel eet, is het prima om nu een portie plantaardige eiwitten te nemen. De gerookte paprikapoeder geven de kikkererwten pit en de zoute sojasaus past perfect bij de portobello.

gevulde portobello uit de oven

Gevulde portobello uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen4 stuks
  • 4 portobello’s
  • 1 handje spinazie
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • scheutje zoute sojasaus (Kikkoman less salt)

Optioneel

  • lente-ui

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boon de portobello’s schoon, vul met de spinazie.
  • Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Kruid met het paprikapoeder, een snufje zout en peper. Leg bovenop de spinazie.
  • Zet de portobello’s 7 tot 10 minuten in de oven.
  • Giet een scheutje sojasaus over elke portobello bij het serveren.
  • Strooi er eventueel fijn gesneden lente-ui over voor extra pit.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.