4 uit 1 beoordeling

Geroosterde bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven! Ik wilde eens experimenten om bloemkool op een andere wijze klaar te maken. Nou dat is gelukt, kan ik je vertellen. Ik ben met 3 bloemkool recepten aan de slag gegaan. Twee recepten zijn goed genoeg voor de blog, waarbij er eentje rond de kerstperiode online komt. De geroosterde bloemkool uit de oven krijgen jullie nu al van mij.

De bloemkool was bij mijn supermarkt van de week in de aanbieding. Ik heb direct twee kolen meegenomen voor mijn experiment. Vroeger at ik dit thuis altijd met “een papje” oftewel één of andere kaassaus uit een zakje. Door die saus over de groente te gooien kreeg de bloemkool smaak (bah). Daar komt mijn aversie van de gekookte variant vandaan.

geroosterde bloemkool uit de oven

Geroosterde bloemkool uit de oven

Door het roosteren van de bloemkool behoudt deze groente zijn bite. De kool is op smaak gebracht door een mengsel van boter, olijfolie, paprikapoeder en peper en zout. Kaas en bloemkool is toch wel een lekkere combinatie. Strooi Parmezaanse kaas over de bloemkool en zet nog even terug in de oven. Daar heb je niet zoveel van nodig en het zorgt wel voor extra smaak. Ook lekker is een kaassaus met Zwitserse kaas in deze bloemkoolschotel.

De bloemkool is in plakken gesneden en dat ziet er direct feestelijk uit op je bord. Zo serveer je de traditionele groente op een hippe wijze!

geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • snufje peper en zout
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • optioneel: 1 eetlepel verse rozemarijn naalden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je geroosterde bloemkool uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in plakken. Was voorzichtig en dep droog met keukenpapier.
  • Verwarm de boter en olijfolie in een klein pannetje. Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe.
  • Hussel de bloemkool door het mengsel. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
  • Snijd de rozemarijn fijn en strooi met de Parmezaanse kaas over de geroosterde bloemkool. Zet nog 5 minuten terug in de oven.
  • Lekker met aardappelen en gebakken worstjes.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.