2.9 uit 52 beoordelingen

Gekarameliseerde venkel

Groente, ik kan er geen genoeg van krijgen. Bijna dagelijks probeer ik 2 soorten groenten op tafel te zetten om zo verschillende soorten vitamines en mineralen binnen te krijgen. Deze gekarameliseerde venkel is daar een goed voorbeeld van.

Venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak. Door de venkel te bakken en even te stoven in de honing, krijgt het een zalige zoete smaak. Hierdoor favoriet bij kinderen omdat het ze aan drop doet denken!

Venkel is een goede bron van vezels en kalium. Dit laatste mineraal helpt je samen met natrium om de vochtbalans in balans te houden. Daarnaast bevordert het een goede stofwisseling en een juiste spierwerking. Je kunt venkel rauw eten in een salade, bakken, stoven of gevuld bereiden uit de oven. Venkel smaakt goed in combinatie met iets zoutigs zoals gebakken vis of (geiten) kaas.

gekarameliseerde venkel

Gekarameliseerde venkel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 venkel
  • 2 eetlepel olijfolie
  • snuf zeezout
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 eetlepels honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de venkel in plakken van boven naar beneden van 0,5 cm dikte. Verwijder de groene pluimen en houd apart.
  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Leg de venkel in de pan en bak 6 minuten aan elke zijde goudbruin. Bestrooi met zout. Voeg het venkelzaad toe en giet de honing over de plakken. Bak nog een minuutje aan elke zijde. Zorg dat elke plak om en om rond de honing zit. Bak de rest van de plakken op dezelfde wijze.
  • Serveer bij een stukje gebakken vis. Strooi de groene pluimen erover.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.