Nog geen beoordelingen

Gehaktbrood met kruidnoten

Wist je dat gehakt en kruidnoten heel goed samengaan? Hier kwam ik vorig jaar achter bij het maken van de mini hartige banketletters. Na al het zoete geweld, wil ik een nieuw hartig Sinterklaas recept uitproberen. Dit gehaktbrood met kruidnoten heb ik twee keer gemaakt én gefotografeerd. Jeetje wat is gehakt lastig goed op de plaat te krijgen. Het liefst laat ik jullie allemaal een stukje proeven om je te overtuigen van de heerlijke smaak.

Het maken van gehaktbrood is nog makkelijker dan gehaktballen. De groente wordt kort gebakken.Vervolgens meng je alle ingrediënten en dat stort je in een cakeblik en verder doet de oven zijn werk.

gehaktbrood met kruidnoten

Deze hartige Sint snack is lekker bij een borrel. Koud is het gehakt rood lekker, maar lauwwarm nog lekkerder. Waarschijnlijk zet ik ook een feestelijke borrelplank neer. Verder ben ik er nog niet uit of ik een pan linzen pompoen soep of een romige wortel tomatensoep maak. Al met al maken wij er een gezellig samenzijn van met de familie. Het draait immers om nieuwe herinneringen maken.

gehaktbrood met kruidnoten

Gehaktbrood met kruidnoten

Ingrediënten

Aantal personen1 brood
  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 winterpeen 200 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt geen magere!
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd Dijon
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • flinke scheut tabasco
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram fijngemalen kruidnootjes pepernoten of speculaasjes
  • snufje zout en peper

Extra nodig

  • bakpapier en cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
  • Snijd de sjalotjes, knoflook en winterpeen in kleine stukjes. Bak 5 minuten in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Doe de gebakken groente, gehakt, ketjap, mosterd, ei, paneermeel, scheutje tabasco, speculaaskruiden en fijngemalen kruidnoten in een kom. Meng goed door elkaar en breng op smaak met snufje peper en zout.
  • Stort in een met bakpapier beklede cakevorm of vet de vorm in. Zet in het midden van de oven en bak gaar in 45 – 50 minuten.

Linda’s Tips

  • Tip: de kruidnoten maal je fijn in de keukenmachine, blender of hakmolen van de staafmixer. Heb je deze apparaten niet? Neem een stevig boterhamzakje, sluit af en sla met een zwaar voorwerp (deegroller) de pepernoten fijn.
gehaktbrood met kruidnoten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.