Nog geen beoordelingen

Garnalen in tomatensaus met gebakken feta

Hebben jullie ooit van garides saganaki gehoord? Dit is een traditioneel Grieks recept van garnalen in tomatensaus met gebakken feta. Een lieve buuf maakte dit heerlijke gerecht voor ons jaarlijkse straatfeest. Sindsdien bleef dit recept in mijn hoofd spoken. Overal heb ik lijstjes liggen met ideeën en dit papiertje was ik kwijt geraakt. Nadat ik mijn bureau flink onderhanden had genomen, kwam ik haar recept weer tegen.

Aan de garnalen in tomatensaus met gebakken feta geef ik mijn eigen draai. Dat vind ik nu juist het leuke aan koken. Geef aan elk recept je een eigen twist afhankelijk van je smaak, budget of kookervaring.

Volgens mij wordt garides saganaki standaard als hapje/voorgerecht gegeten met brood. Daarbij horen er van die grote gamba’s in. Nu heb ik gekozen voor wokgarnalen uit de diepvries. Een stuk goedkoper en makkelijk op voorraad te houden. Om er een hoofdgerecht van te maken, serveer ik er rijst bij.

garnalen in tomatensaus

Garnalen in tomatensaus met gebakken feta

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout en peper naar smaak
  • mespunt chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 blikken tomatenblokjes van goede kwaliteit
  • 300 gram wokgarnalen diepvries of grote garnalen
  • 100 gram feta schapen/geit

Voor erbij

  • gekookte rijst of stokbrood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de uien in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui een paar minuten. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Bak de knoflook een minuutje mee en kruid het mengsel met een snufje zout, peper, chilipoeder en oregano. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en laat 30 minuten op een medium hoog vuur inkoken.
  • Zet ondertussen de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Ontdooi de garnalen zoals vermeld op de verpakking (mijn lievelingsmethode is de garnalen 2 minuten in een vergiet onder een koude kraan te zetten). Leg de garnalen in de ovenschaal, vervolgens het tomatenmengsel en verkruimel de feta erover.
  • Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven.
  • Lekker met rijst of stokbrood.
garnalen in tomatensaus

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.