Nog geen beoordelingen

Gado Gado uit Reishonger

Ok, laat ik eerlijk zijn. De eerste keer dat ik hoorde over het reiskookboek “Reishonger” trok ik mijn wenkbrauw op. Wat moet ik mij hier bij voorstellen? Totdat ik een eerste exemplaar in handen kreeg en het mij direct duidelijk was. Ik heb heimwee en niet zo’n beetje ook….

Lang niet iedereen weet dat ik gek ben op reizen. Voordat de kids kwamen hebben wij Vietnam, Myanmar, Peru, Bolivia, Ecuador, Galapagos Eilanden, Argentinië en Namibië bezocht. Het ene jaar sliepen we nog in een daktent en reden met een 4×4 door de onverharde wegen in een Afrikaans land. Het jaar erop stond de meeste burgerlijke (én lelijke) auto voor de deur met een opblaasbare tent en stonden wij op een camping in Frankrijk met een baby. Het contrast was erg groot.

We missen het reizen zoals vroeger wel. Met een backpack op de rug, een eerste overnachting geregeld en alleen weten wanneer de vlucht terug is. Een geweldige manier om “go with the flow” het land te ontdekken. Met kinderen is het nu anders. Die zijn het gelukkigst op een camping met een zwembad en tientallen vriendjes. Als ze wat groter zijn, zullen wij ze meenemen. Al kan dit niet meer zo ongeorganiseerd zoals eerst.

Gelukkig zijn manlief en ik samen nog een weekje naar Zuid-Afrika geweest voor een bruiloft en een geweldige safaritrip. En zelf ben ik 2,5 week alleen op reis geweest naar Singapore, Bali en Lombok. Ik ben het nog niet verleerd. En dan krijg je Reishonger in handen dat ik bij deze omdoop tot reisheimwee.

Gado Gado uit Reishonger

Sabine neemt je in 65 recepten mee in een reis rond de wereld vol met persoonlijke verhalen, tips en foto’s. Van Amerika, Curacao, Gambia, Europa en Azië. En ja, ik ben verlief op Azië. Niet voor niks ben ik daar ook in mijn eentje naar toe gegaan voor een retraite, het beste cadeau ooit aan mezelf.

Ik heb dan ook zitten smullen van alle Aziatische recepten. En nog een bekentenis: ik heb nog nooit tempeh gebruikt.. Ik was dan ook benieuwd hoe de kinderen de structuur zouden vinden. Zo gebakken met olijfolie, peper en zout en een beetje zoete sojasaus was het erg lekker.

Eigenlijk hoor je bij de Gado Gado van Sabine ook haar pindasaus te maken die in het boek staat. Alleen miste ik een paar ingrediënten en ik heb dus een eigen variant gebruikt. De kids vonden het te gek dat ze groente met ei, pindasaus en kroepoek kregen. Nadat de borden leeg waren, kreeg ik de vraag wanneer ik dit recept weer wilde maken..

Gado Gado uit Reishonger

Gado Gado uit Reishonger

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 250 gram taugé
  • 2-4 eieren
  • 250 gram tempeh
  • olie zout en peper
  • pindasaus

Optioneel

  • scheutje zoete ketjap

Voor erbij

  • kroepoek en gefrituurde uitjes en gekookte rijst

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd de bloemkool in roosjes. Kook kort en voeg de laatste minuut de taugé toe. Het lekkerste is als de groente knapperig blijven. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Kook ondertussen de eieren hard in 7-8 minuten.
  • Snijd de tempeh in blokjes en bak in een koekenpan met een beetje olie, zout en peper tot het bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje zoete ketjap toe als de tempeh klaar is.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Hiervoor gebruik ik mijn eigen pindasaus recept dat ingrediënten bevat die je in elke supermarkt kunt vinden.
  • Serveer de gado gado met in plakjes gesneden ei, de gebakken tempeh, pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek.

Gado Gado uit Reishonger

Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen. Lees hier mijn disclaimer. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.