Nog geen beoordelingen

Camembert op de barbecue

Kaasliefhebbers opgelet! De camembert op de barbecue is een soort kaasfondue. Alleen zonder wijn, minder zwaar op de maag én zonder fondueset op je vakantiebestemming. Dit recept past perfect in de serie koken op de camping al durf ik dit eigenlijk geen koken te noemen.

Voor als je even geen zin hebt om te koken is deze kaasfondue van de barbecue lekker makkelijk. Met minimale inspanning zet je een echte vakantie maaltijd op tafel. En door de rauwkost erbij heb je direct een flinke portie groente binnen. Best fijn toch?

Camembert op de barbecue

Je kunt het pure kaasje met aluminiumfolie rechtstreeks op een niet te warme barbecue leggen. Ondertussen snijd je de rauwkost en brood in stukjes en klaar is de makkelijke maaltijd. Het is een gerecht voor 2 personen of een lekker hapje voor vier bij een borrel. Maak de camembert op de barbecue zo uitgebreid als je zelf wilt. Naast mijn voorstel voor de groente zijn bloemkool roosjes, gekookte krieltjes, champignons of bleekselderij er ook lekker bij.

Camembert op de barbecue

Laat je in de supermarkt of lokaal kaaswinkeltje lekker verrassen met een goede camembert. Zeker als je in Frankrijk bent is de keuze reuze.

Camembert op de barbecue

Camembert op de barbecue

Ingrediënten

1 portie
  • 1 camembert (Le Rustique)
  • snacktomaatjes
  • 1 komkommer
  • geschraapte wortelen
  • gele en oranje paprika
  • stokbrood

Extra nodig

  • aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je camembert op de barbecue?

  • Verwijder de deksel van de camembert en haal het plastic papiertje eraf. Vouw een stuk aluminium folie om het doosje heen, zodat het hout niet kan verbranden. Verwijder het dunne bovenste laagje van de kaas.
  • Zet het doosje op een niet te warme barbecue. Na een minuut of 10-15 is de kaas voldoende gesmolten om te gebruiken als kaasfondue.
  • Snijd ondertussen alle groente en brood in stukjes. Zet klaar om mee te dippen. Haal de camembert voorzichtig van de barbecue en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt het doosje ook zo’n 15 minuten in een oven van 200 graden zetten.
Camembert op de barbecue

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.