5 uit 2 beoordelingen
30 minuten
Oventijd 25 minuten

Borrelbrood met pesto en olijven

Borrelen is één van mijn grote hobby’s. Ik zit graag aan tafel met mijn gezin of vrienden met allerlei kleine hapjes om mij heen. Een lekker wijntje en een glaasje water erbij. De komende week doop ik om in de borrelhapjes week. Ik trap af met een borrelbrood met pesto en olijven. In januari back to normal, ok?

Wees nu eerlijk, met oud en nieuw wil je lekker genieten. Niet teveel, want met kerst heeft iedereen toch al genoeg gegeten. Zelfgemaakte borrelhapjes voelen dan toch beter dan kant en klare happen.

borrelbrood met pesto

Dit borrelbrood met pesto en olijven is een snel en makkelijk recept. Wederom hoeft dit deeg niet te rijzen. Jeetje, wat houd ik van dit soort brood recepten. Alleen even kneden. Vervolgens rol je het deeg uit tot een lap. Smeer de ene helft in met zelfgemaakte pesto en vouw over de andere helft heen. Zo vul je het brood op een eenvoudige manier met de pesto. De olijven zitten voor de helft in het deeg en de ander helft druk je op de bovenzijde van het deeg.

Ik heb geen stap voor stap foto’s genomen. Kijk hiervoor maar even bij dit recept van vriendin Francesca. Zo’n 1,5 jaar geleden proefde ik haar pestobrood en sindsdien heb ik mijn eigen versie willen maken.

Ik weet wel dat ik er niet meer zo’n lange tijd overheen laat gaan, voordat ik dit borrelbrood recept weer maak!

pestobrood met olijven

Borrelbrood met pesto

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 1 citroen
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram speltbloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 210 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepels pesto + extra om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je borrelbrood met pesto?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de olijven in ringen. Dep droog. Rasp de citroen en de kaas. Houd de helft van het olijven, citroen en kaas mengsel apart. De andere helft gaat in een kom met de bloem, bakpoeder, Griekse yoghurt, olijfolie, Italiaanse kruiden en snufje zout. Kneed tot samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een vierkante lap van 1 cm dik. Smeer de onderste helft in met de pesto. Sla vervolgens de bovenste helft over de onderste helft en vouw de zijkanten rondom het deeg omhoog.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voorzichtig de rest van de olijven, citroen en kaas in het deeg. Bak 25 minuten in de oven.
  • Bestrooi met een snufje zeezout en serveer er nog wat pesto bij.

Zoek je nog meer hapjes voor oud en nieuw? Kijk dan even bij het overzicht van alle borrelhapjes recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.