Nog geen beoordelingen

Boekweitwraps met hummus

Boekweitwraps voor lunch of diner vind ik één grote verwennerij en nog gezond ook. Pannenkoeken of wraps hoe je zo ook noemt, staan voor feest. Ik gebruik ze al vervanger voor de boterham. Vervolgens duik ik de koelkast in op zoek naar allerlei restjes. Zo is dit recept ook ontstaan. Ik toverde hummus en geroosterde groenten tevoorschijn. Beide maak ik het liefst zelf. Al kan je ook gebruik maken van geroosterde paprika uit pot (wel even afspoelen) of kant en klare hummus.

Boekweitmeel koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Boekweit is een goede bron van ijzer en magnesium. Heb je veel last van stress en slaap je slecht? Magnesium werkt kalmerend en ontspant je lijf, waardoor slapen ook beter gaat. Kom maar door met de boekweitpannenkoeken.

Even een opmerking vooraf, laat je niet afleiden door de lange ingrediëntenlijst. Eigenlijk zijn het 3 recepten in 1 post gepropt. Één recept voor boekweitpannenkoeken, hummus en gegrilde groenten. Kies wat bij je past. Ben je dol op wraps als lunch? Dan zijn de boekweitwraps met zalm en avocado vast ook iets voor jou.

boekweitwraps met hummus

Boekweitwraps met hummus

Ingrediënten

Aantal personen5 stuks
  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 400 ml geiten (of plantaardige) melk
  • 2 klontjes kokosolie of roomboter

Beleg

    verpakking hummus of maak het zelf:

    • 1 blik kikkererwten
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels Tahin (oosterse schap)
    • citroensap
    • zout & peper

    pot geroosterde groenten (paprika) of maak het zelf:

    • 1 pot geroosterde groenten (paprika) of maak het zelf:
    • 1 paprika
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • olijfolie
    • zout en peper
    • verse kruiden: paar taken rozemarijn en of tijm. Optioneel 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 3 eetlepels sesamzaad

    Optioneel:

    • verse kruiden (peterselie of koriander)

    Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    Bereiding

    • Meng het meel, de eieren, een snufje zout en de melk tot een egaal beslag.
    • Verwarm een koekenpan en smelt hierin de kokosolie of boter. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de wrap om en om goudbruin.
    • Herhaal dit met de rest van het beslag.
    • Maak ondertussen de hummus. Pureer de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, zout en peper tot de gewenste dikte. Voor een uitgebreide uitleg kan je mijn recept voor koriander hummus nalezen.
    • Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de groenten in plakken. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en verse of gedroogde kruiden. Zet 30-40 minuten in de oven. Groenten roosteren lijkt misschien veel werk, maar het is zo gepiept. De oven doet zijn werk en een instructie om groenten te roosteren vind je hier.
    • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
    • Leg een wrap op een bord, besmeer met hummus. Voeg groenten naar smaak toe en strooi sesamzaad erover. Doe er optioneel verse kruiden bij.

    Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.