Nog geen beoordelingen

Boekweit amandeelmeel pannenkoeken

Vraag mijn kinderen wat ze willen eten en ook zij komen met de 3 P’s: pannenkoeken, pizza of patat. Pannenkoeken op vrijdagavond is lekker makkelijk na een drukke week. Mijn lijf wordt alleen niet zo blij van een zoete avondmaaltijd. De boekweit amandelmeel pannenkoeken zijn uit nood geboren. Ik had onvoldoende boekweitmeel in huis en in mijn zoektocht vond ik nog een restantje amandelmeel. De pannenkoeken worden zo nog voedzamer. Wist je trouwens dat je boekweitmeel bij de meeste supermarkten kunt krijgen? Kijk even bij alle bakmeel producten, daar zie je vast een pak staan van het merk Koopmans.

Na een voedzame bodem kun je natuurlijk aan de slag met poedersuiker, stroop of wat dan ook. Heb je er wel eens aan gedacht om een hartige variant te maken? Zo ben ik gek op een avocado doperwtenspread. Of inspecteer je koelkast op restjes groente. Zo vond ik nog spinazie en kastanjechampignons en in combinatie met de sojasaus, pitten en feta vond ik het echt een taartje. Een hartige pannenkoek met een bite!

boekweit amandelmeel pannenkoeken

Boekweit amandelmeel pannenkoeken

Ingrediënten

6 stuks
  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 200 ml plantaardige melk /geitenmelk
  • 200 ml bruisend water (zoals Pellegrino)
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • kokosolie of olijfolie

Beleg

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • scheutje soja saus (glutenvrij)
  • 60 gram pijnboompitten (of ongezouten noten naar keuze)
  • 50 – 100 gram feta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Mix het boekweitmeel, amandelmeel, eieren, melk, bruisend water en zeezout tot een glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met kokosolie of olijfolie. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin. De kleur van een boekweitpannenkoek blijft altijd lichter dan je gewend bent.
  • Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kastanjechampignons in 2-3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuutje slinken. Het lekkerste is de spinazie als deze nog lekker knapperig is. Haal de pan van het vuur en giet er sojasaus over naar smaak. Strooit de pijnboompitten en feta erover en hussel even door elkaar.
  • Beleg de boekweit amandelmeel pannenkoeken met de groente topping.

Linda’s Tips

  • Tip: ook koud zijn de pannenkoeken lekker en ideaal om mee te nemen naar kantoor.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.