2.7 uit 14 beoordelingen
20 minuten
oventijd 20 minuten

Bladerdeeghapjes met chorizo

“Lin, wil je die bladerdeeghapjes met chorizo nog eens maken?” Vandaag is het feest in huize Linda want manlief is jarig. Traditiegetrouw viert hij altijd zijn verjaardag. “Voor iedereen die nog een gaatje over heeft na kerst of alvast wil oefenen voor oud en nieuw, geef ik een klein borreltje”.

Zoek jij nog lekkere hapje voor oud en nieuw dat ook door het mannelijk volk wordt gewaardeerd? Stop met zoeken. Juist de pittige smaak van de chorizo smaakt perfect bij een glaasje bubbels. Warm is dit borrelhapje het lekkerst, alleen koud is ook niet verkeerd hoor!

borrelhapjes met bladerdeeg en chorizo

Voor dit borrelhapje heb ik gebruik gemaakt van plakjes bladerdeeg. Het is nog makkelijker om een rol verse bladerdeeg te gebruiken. Kijk wat bij je past. De chorizo worst heeft lekker veel pit, al overheerst dit niet in het hapje. Mocht je echt niet van deze worst houden, vervang het dan door salami.

De stap voor stap foto’s laten je op een eenvoudige wijze zien hoe je de bladerdeeghapjes met chorizo kunt maken.

borrelhapjes van bladerdeeg

Bladerdeeghapjes met chorizo

Ingrediënten

Aantal personen20 stuks
  • 6 plakjes bladerdeeg of rol verse bladerdeeg
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram chorizo 15 dunne plakjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handen rucola
  • 1 ei

Extra nodig

  • extra nodig: huishoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je bladerdeeghapjes met chorizo?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de plakjes aan de lange zijde naast elkaar en de korte zijde 2. Zorg dat ze elkaar een halve centimeter overlappen. Druk de naden aan om er 1 lap van te maken.
  • Besmeer het deeg met de ricotta. Leg de plakjes chorizo erop, strooi de Parmezaanse kaas erover en spreid vervolgens de rucola erop.
  • Rol het bladerdeeg via de lange zijde strak op. Omwikkel met huishoudfolie en snijd met een scherp mes in stukken van 1 cm. Verwijder vervolgens het folie. Smeer de bladerdeeghapjes in met een geklopt eitje. Zet vervolgens 17 tot 20 minuten in de oven.
hoe maak je bladerdeeghapjes

Zoek je nog meer hapjes voor oud en nieuw? Kijk dan even bij het overzicht van alle borrelhapjes recepten.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Bladerdeeghapjes met chorizo

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.