Nog geen beoordelingen

3 Popcorn recepten

Ook regelmatig lekkere hartige trek? Rond borreltijd of tijdens een avondje relaxen op de bank? Een zak chips lijkt dan zooo aantrekkelijk. Ik heb een alternatief voor je: popcorn. Zo gepiept en ook nog eens gezond en goedkoop. Tenminste als je geen suiker gebruikt en niet te scheutig bent met olie of boter. Kijk hier verder voor 3 popcorn recepten om lekker van te genieten.

Voor mij was het jaren geleden dat ik zelf popcorn maakte. Het verbaasde mij eigenlijk hoe snel dit eigenlijk klaar was. Ook nog eens vele malen gezonder dan de kant en klare popcorn, omdat je zelf bepaald wat je er op doet. Popcorn is door Amerikaanse onderzoekers zelfs uitgeroepen tot gezondste snack. Het schijnt meer anti-oxidanten (soort bescherming tegen schadelijke stoffen) te bevatten dan groente en fruit. En ook nog eens een goede bron van vezels en onbewerkte granen.

Een lekkere en gezonde snack waar jij en je kids met gerust hart van kunnen genieten. Ik heb een zoet kidsvriendelijk recept en twee hartige varianten gemaakt.

Basis recept

Ingrediënten

  • olijfolie
  • pofmaïs

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Neem een grote pan met dikke bodem en verwarm een flinke eetlepel olijfolie. Zorg dat de olie niet walmt, dan is de olie te heet en gaat het mis.
  • Voeg een klein kopje pofmaïs toe, deksel op de pan en laat het poffen van de mais beginnen. Schud de pan regelmatig.

Zoete popcorn

Ingrediënten

  • 1 schaaltje popcorn (zie basis recept)
  • 1 theelepel Ras El Hanout (Marokkaans kruidenmengsel van 20 soorten kruiden. Verkrijgbaar bij grote supermarkt of toko)
  • 1 eetlepel ahorn siroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de ahorn siroop op een laag vuur in een pan met dikke bodem. Let op, de siroop verbrand snel dus echt alleen even warm maken. Roer de Ras El Hanout er door heen, zodat er een kruidenpapje ontstaat. Voeg de popcorn toe en roer goed door zodat de popcorn met een laagje wordt bedekt.

Linda’s Tips

  • Mijn kinderen vinden de naturel popcorn ook al een traktatie of alleen met de kruiden erop. Misschien val jij meer voor die mierzoete caramel popcorn. Een alternatief is ahorn siroop. Dit is een natuurlijke suikervervanger, iets minder zoet met lichte caramel smaak. Let wel, bevat sucrose (vorm van snelle suikers) dus gebruik ook met mate.

Pittige popcorn

Ingrediënten

  • 1 schaaltje popcorn (zie basis recept)
  • 1 theelepel Madras kruiden (toko)
  • snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voeg de Madras kruiden en snufje zout aan de popcorn toe. Hussel flink zodat de kruiden zich goed verspreiden.

Voor een lekkere snack met pit gebruik ik Madras kruiden. Ook dit is een kruidenmengsel van wel 10 soorten kruiden. Traditioneel gebruikt in de Indiase keuken voor een kruidige curry, zonder echt branderig heet te zijn.

Aziatische popcorn

Ingrediënten

  • 1 schaaltje popcorn zie basis recept
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels Kikkoman zoute sojasaus met groene dop is minder zout
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de honing op een laag vuur in een pan met dikke bodem. Let op, de honing verbrand snel dus alleen even warm maken. Roer de sojasaus en de kruiden erdoor heen, zodat er een kruidenpapje ontstaat. Voeg de popcorn toe en roer goed door zodat de popcorn met een laagje wordt bedekt.

Linda’s Tips

  • Tip: direct opeten omdat de popcorn anders taai en zacht kan worden.
  • De combinatie van honing, zoute sojasaus, knoflook en gember is ontzettend klassiek. Ik ben gebruik dit graag om een stukje zalm mee te marineren. En het bleek ook nog eens super te smaken op de popcorn.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.